23948sdkhjf

Swebus till STCC-finalen

21-22 september avgörs det vem som blir svensk mästare i standardbilsracing 2012 på Solvalla. Swebus kommer att bussa åskådare ända fram till entrégrindarna från många håll.
Dessutom sätts direktbussar mellan Cityterminalen i Stockholm och Solvalla in under racingdagarna.

– Parkeringsytorna i direkt anslutning till banorna kommer att vara upptagna för tävlingsfunktioner, så möjligheterna att ställa ifrån sig bilen under fredagen och lördagen är mycket begränsade. Vår uppmaning är att man ska lämna bilen hemma och resa med våra bussar istället, det är både praktiskt och bra för miljön, säger Ingvar Ryggesjö , presschef på Swebus.

Solvalla har under den senaste veckan förvandlats från världens bästa travbana till motorbana och finalhelgen sätter punkt för mästerskapet som pågått sedan början av maj.

– Det känns jättebra att avsluta årets STCC i Stockholm och på Solvalla. Vad gäller publikantal räknar vi med 15 000-20 000 besökare, så det kommer att bli en riktig folkfest. Vi är väldigt glada över samarbetet med Swebus och hoppas att många väljer att ta sig till tävlingarna kollektivt. Med buss har man gräddfil och kliver av alldeles utanför huvudingången, säger Ebrahim Bojang , projektledare på Sport & Evenemang, arrangör av STCC-final på Solvalla.

Swebus kör specialinsatta turer till Solvalla från Västerås, Enköping, Bollnäs, Söderhamn, Gävle, Uppsala, Eskilstuna och Strängnäs. Dessutom går en direktbuss mellan Cityterminalen i Stockholm och Solvalla under racingdagarna.

FAKTA/STCC:s mobila bana
1 250 m bana
20 000 kvadratmeter racingasfalt
2 km (6 400 ton) FIA racingbarriär
1 km FIA racingstaket
3 km linjemålning
315 m TechPro däckbarriär
50 st långtradare för transport
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125