23948sdkhjf

Solaris stämmer Solaris

Solaris Bus Sweden, uppsagd generalagent, uppger att de ska ansöka om stämning mot Solaris Bus & Coach. Den sparkade generalagenten vill ha över 100 miljoner kronor.
Ersättningskravet grundas på kontraktsbrott i form av ogiltig uppsägning, utebliven betalning för gjorda affärer, förlust av intäkt för leveranskontrakt som Solaris Bus Sweden just skulle ingå, samt den skada som Solaris Bus & Coach vållat genom det sätt bolaget i praktiken tagit över Solaris Bus Swedens verksamhet, säger Slavik Shevchuk , vd för Solaris Bus Sweden som blivit av med agenturen för de polska bussarna i Sverige.

Solaris Bus Sweden hade generalagenturen för den svenska marknaden för Solaris bussar fram till maj månad detta år. Den 11 maj fick Solaris Bus Sweden ett anonymt tips om att den polska tillverkaren Solaris Bus & Coach i januari startat egen verksamhet i Sverige och med hjälp av en anställd på Solaris Bus Sweden var i färd med att etablera en verkstad i Malmö. Det uppger Solaris Bus Sweden i en öppet brev.

– Någon förklaring till varför man inte indikerade en önskan att ta över verksamheten i Sverige öppet, startade en dialog med Solaris Bus Sweden eller varför man agerat i smyg har aldrig lämnats, säger Slavik Shevchuk.

Solaris Bus & Coach har genom att bland annat erbjuda bättre anställningsvillkor, tagit över nästan all Solaris Bus Swedens personal och därmed har den svenska agenturen av naturliga skäl upphört att existera.

– Solaris Bus & Coach har agerat på detta sätt trots att den svenska agenturen sågs som en enorm framgång med över 300 sålda bussar under endast tre års verksamhet, där man under 2010 till och med slog MAN i Tunga Bussligan, säger Slavik Shevchuk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.484