23948sdkhjf

Finansfrist för Nobina

1 augusti 2012 genomfördes en tillfällig förlängning av Nobina Europes obligationslån, ny förfallodag 31 oktober 2012. Detta har accepterats av obligationsinnehavarna.
Nära 100 procent av obligationsinnehavarna avser att acceptera den nu föreslagna refinansieringslösningen vilket ger Nobina Europe ytterligare frist att förbättra sin ekonomi.

Den föreslagna refinansieringslösningen innebär att cirka 25 procent av det gamla obligationskapitalet konverteras till aktier utgivna av Nobina AB, vilket motsvarar 95 procent av ägandet i Nobina AB. Resterande del av obligationskapitalet refinansieras i en ny obligation utgiven av Nobina Europe AB med nedanstående indikativa villkor:

Obligation i svenska kronor, med en euro tranche vilken ska gå att växla till svenska kronor Notering på Nasdaq OMX i Stockholm Fem års löptid med en put option för innehavarna efter två år, villkorat av en stark kassauppbyggnad i bolaget Årlig kontantbetalad kupong på 11 procent Möjlighet till återköp till nominellt belopp under hela löptiden
Ovanstående förutsätter en extra bolagsstämma i Nobina AB för att emittera de aktier som obligationsinnehavarna ska erhålla, samt för att hantera ledningens incitamentsprogram.

Fotnot. Swedbank First Securities och Handelsbanken Capital Markets har anlitats som Nobinas ABs finansiella rådgivare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08