23948sdkhjf

Taxi Kurir tappar Kungälv

Västtrafik säger upp avtalet med Taxi Kurir för den anropsstyrda trafiken i Kungälvsområdet. Beslutet kommer efter upprepade problem med bland annat förseningar och förare som inte hittar.
Den 12 september gav Västtrafik Taxi Kurir en skriftlig varning för att de inte levt upp till de kvalitetskrav som Västtrafik ställt i avtalet för Kungälvsområdet. Varningen kom efter upprepade problem med stora förseningar, förare som inte hittar, förare som kör vårdslöst och i vissa fall också förare som inte gett ett korrekt bemötande. Trots varningen har problemen fortsatt och därför säger Västtrafik upp kontraktet med avtalsparten S.Way, som ägs av Taxi Kurir och som kör under Taxi Kurirs varumärke.

– För att säkra resenärernas trygghet har vi valt att bryta avtalet med S.Way i Kungälvsområdet. Trots vår varning har företaget inte uppfyllt kraven i vårt gemensamma avtal och det kan vi inte acceptera, säger Roger Vahnberg , vice vd på Västtrafik.

Avtalet med S.Way började gälla den 17 juni och sträckte sig fram till och med den 16 juni 2017. Västtrafik kommer nu att genomföra en ny upphandling som beräknas vara klar den 1 juli 2013. Till dess är det Taxi Göteborg som kommer att utföra resorna i Kungälvsområdet, infasningen sker så snabbt som möjligt.

– Vi är mycket ledsna över de problem som drabbat våra kunder och framförallt skolbarnen i Kungälv. Föräldrarna har visat prov på stort tålamod under tiden som vi har arbetat tillsammans med våra jurister med att lösa problemen. Nu hoppas vi att vi tillsammans med Taxi Göteborg kan ge våra resenärer den service och kvalitet som de förväntar sig, säger Roger Vahnberg.

Västtrafiks avtal med Taxi Kurir i övriga Göteborgsområdet påverkas inte av beslutet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062