23948sdkhjf

Kollektivtrafikens hus till Centralen

Kollektivtrafikens hus flyttar in på Centralstationen i Stockholm. Jernhusen har hyrt ut 1200 kvadratmeter till Sveriges kommunikationer, som flyttar in 1 januari 2014.
Jernhusen bygger nu om lokalerna, som tidigare har använts som konferenslokaler, till en modern kontorsmiljö för cirka 50 personer med konferenslokaler, gästarbetsplatser med mera. Kollektivtrafikens hus blir en samlingsplats för kollektivtrafikens aktörer för att förbättra samverkan i branschen. Det är Sveriges kommunikationer som står för hyreskontraktet och det största företaget blir Samtrafiken. Diskussioner förs också med flera andra bolag som exempelvis Branschföreningen Tågoperatörerna, Bussbranschens Riksförbund, Svensk Kollektivtrafik, Svenska Taxiförbundet.

– Vi är mycket glada att få Sveriges Kommunikationer som hyresgäster på Centralstationen. Vi har kunnat erbjuda moderna och ändamålsenliga ytor på ett unikt läge på Centralstationen som passar perfekt för skapandet av Kollektivtrafikens hus, säger Mikael Wallner , regionchef Stockholm på Jernhusen.

Att etablera en fysisk mittpunkt för kollektivtrafiken är en satsning som kommer stärka branschens samarbete, vilket i sin tur också blir bättre för resenärerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063