23948sdkhjf

MP: Katastrof hotar Stockholm

Miljöpartiet i Stockholms läns landsting tycker att Stockholmstrafiken på väg mot katastrof – på grund styrande politikers satsning på motorvägar och svek mot kollektivtrafiken.
Köerna kommer växa till 2030, trots att man genomför alla utbyggnadsprojekt i Stockholmsöverenskommelsen. Detta bekräftas i SL:s svar på remissen om Regional inriktning för transportinfrastruktur som behandlas idag i Trafiknämnden i Stockholm läns landsting, allt enligt Miljöpartiet i Stockholms läns landsting.

I SL:s förslag till remissvar konstateras att målet om en ökning av kollektivtrafiken med fem procentenheter kommer inte att nås. Inte heller kommer klimatmålen att nås .

- Detta är mycket alarmerande. Om vi fortsätter med allt enligt plan så blir stockholmstrafiken en katastrof. Kollektivtrafiken misslyckas inte bara med att nå 5-procentiga målet, den kommer tvärtom att få en minskande andel. Vi måste riva upp Stockholmsförhandlingen, och göra en överenskommelse som klarar målen, för att säkra att trängselavgifterna kommer till kollektivtrafikutbyggnad i stället för att finansiera en motorväg. Då finns det ingen plats för varken Förbifart eller Österled. Vi vill prioritera en väl utbyggd kollektivtrafik, med direktbussar som ges hög framkomlighet, nya spår och nya båtbussar. Transporter med gång och cykel ska underlättas. Infrastruktur som underlättar en önskad utveckling ska byggas ut med exempelvis smidiga kollektivtrafiksystem, cykelbanor, och utökade lånesystem för cyklar, säger Yvonne Blombäck (MP) trafikpolitisk talesperson Miljöpartiet Stcokholms läns landsting.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078