23948sdkhjf

Stark stad har bra vägar

Är satsningarna på transportinfrastruktur en garant för välfärd och tillväxt? Den tesen drivs i en ny rapport från TransportGruppen författad av Nima Sanandaji.
Rapport från TranasportGrupen heter ”Vägen till konkurrenskraftiga städer – om transportinfrastrukturens roll” och den belyser infrastrukturens stora vikt för städer och regioners utveckling.

Investeringar i infrastruktur är en aktuell politisk fråga men är satsningarna på transportinfrastruktur en garant för välfärd och tillväxt? Nima Sanandaji, författare och samhällsdebattör har på uppdrag av TransportGruppen skrivit rapporten ”Vägen till konkurrenskraftiga städer – om transportinfrastrukturens roll” med utgångspunkt i denna frågeställning.

En av rapportens slutsatser är att möjligheten att transportera varor och människor snabbare, billigare och smidigare mellan platser, främjar innovationer och tillväxt för regioner med såväl stark som med svag tillväxt.

Rapporten presenterades av Nima Sanandaji vid ett seminarium den 27 september. Kommenterade gjorde Monika Arvidsson , Arbetarrörelsens tankesmedja och Björn Hasselgren , forskare vid KTH.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062