23948sdkhjf

Blåtaxi sänker priset

Taxiutmanaren Blåtaxi inför helautomatiserat bokningssystem för förbeställningar till och från Arlanda. Kunderna bokar själva via hemsidan – det möjliggör sänkt pris.
– Det ska vara enkelt att i god tid förboka en bil för den som vill resa med oss till eller från flyget, säger Jakob Styrenius , vd och grundare av Blåtaxi.

Blåtaxi erbjuder taxiresor till och från Arlanda och Skavsta på fasta tider. På hemsidan kan kunden se och boka lediga tider. Direkt efter bokning kommer en bokningsbekräftelse på mejl. Via samma mejl går det nu även att avboka bilen. Bokningssystemet är därmed nu helautomatiserat mellan kund och förare. Genom att erbjuda fasta restider kan företaget maximera beläggningsgraden på bilarna och hålla låga priser. Det automatiserade bokningssystemet bidrar ytterligare till de låga priserna, eftersom det inte behövs någon traditionell, bemannad taxiväxel.

Blåtaxi planerar att inom kort lansera ett helautomatiserat system också för direktbeställningar. Målsättningen är ett system där kunden snabbt kan söka och beställa en blåtaxi via både hemsidan och en smartphone-app.

– Blåtaxi är ett nytt sätt att åka taxi. Vi kan hålla låga priser genom att ha hög beläggning på våra bilar. Naturligtvis har vi samma service, samma säkerhet och samma komfort som andra seriösa bolag, säger Jakob Styrenius.

Förutom de låga priserna utmanar Blåtaxi taxibranschen bland annat genom schyssta villkor för förarna samt att alla bilar är miljöbilar enligt de kommande hårdare reglerna för miljöbilar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062