23948sdkhjf

Sigtunauppror mot tågkaos

Sigtuna kommuns kommunalråd Anders Johansson (S) kräver möte med Trafikverket och SL om ständigt återkommande tågkaos. Kommunen har fått nog och kräver åtgärder.
Kommunalrådet i Sigtuna kommun, Anders Johansson (S), kräver att Trafikverket och SL kallar till möte för att redogöra för den senaste tidens tågkaos. De två aktörerna måste omedelbart redogöra för varför situationen uppstod, vad man vidtagit för omedelbara åtgärder och vad man tänker göra på lång sikt för att undvika att samma sak inträffar igen.

Sigtuna kommun kräver efter det omfattande tågkaoset den 24 september att Trafikverket och SL snarast sammankallar ett möte med berörda kommuner och andra aktörer för att redovisa varför händelser av detta slag fortfarande tillåts inträffa och vad Trafikverket och SL tillsammans med övriga berörda trafikoperatörer avser att göra för att få ett slut på de omfattande tågproblemen i regionen.

Den 24 september inträffade ett omfattande stopp i tågtrafiken norrut från Stockholms central. Stoppet drabbade pendlare till och från Sigtuna kommun, Arlanda flygplats, Uppsala och fjärrtåg norrut. Stoppet varade i nästan 12 timmar. Den 25 september var det dags igen, förvisso rörde det sig då om ett kortare stopp, men mitt under rusningstrafiken.

Händelser av detta slag blir allt vanligare, till och med något många känner sig tvingade att räkna med. Trafikverket har under många år investerat allt för lite resurser på underhållsåtgärder och reinvesteringar, trots en kraftig ökande person- och godstrafik. Trafikverket och SL måste nu tillsammans med övriga aktörer ta sitt ansvar och sätta in alla resurser för att komma till rätta med de grundläggande problem som det svenska tågtrafiksystemet lider av och som medför orimliga skador för enskilda och näringslivet i regionen.

- Vi finner oss inte i den undermåliga infrastrukturen för kollektivtrafiken. Våra invånare måste kunna ta sig till och från jobbet och våra företag måste kunna lita på att arbetskraften finns på plats när den behövs. Nuvarande situation hotar jobben och utvecklingen i det som ska vara Sveriges tillväxtmotor. Arlanda flygplats och stråket mellan Stockholm och Uppsala ska ha en infrastruktur i toppklass. Vi är långt ifrån det idag. Nu vill vi se åtgärder på både kort och lång sikt! säger Anders Johansson .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064