23948sdkhjf

Fler bussar i Karlskoga

Värmlandstrafik inför halvtimmestrafik på sin linje 500 ända till Karlskoga morgon och eftermiddag. Skattkärr får en ny direktlinje till centrum och kvartstrafik inräknat nya och gamla linjen.
Vid tidtabellsskiftet den 9 december förlängs halvtimmestrafiken på linje 500 (Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga) morgon och eftermiddag till att gå hela vägen till Karlskoga. Tidigare gick de tätare turerna endast mellan Karlstad – Kristinehamn. Från och med tidtabellsskiftet får Skattkärr en buss varje kvart in mot Karlstad. En av dessa blir det en direktbuss mellan Skattkärr och Karlstad.

Mellan Skattkärr (Spånga) och Karlstad startas en ny linje, 511, med halvtimmesfrekvens och direktförbindelse med Karlstad centrum. Tidtabellen läggs mellan befintlig linje 501, vilket innebär att Skattkärr får kvartstrafik i rusningstid. Linje 501 kommer att ha samma linjesträckning som tidigare, via universitetet, med en restid på 25-30 minuter in till Karlstad. Linje 511 går däremellan raka vägen mot centrala Karlstad. Restiden blir då omkring 20 minuter.

Under hösten kommer det också att sättas in fabriksnya bussar på linjer 400, 500 och 600. Komfortbussar med air kondition, toalett och fällbara säten. På linje 500 blir det även i fortsättningen gratis internet ombord.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078