23948sdkhjf

Kvinnor lockas till mansjobb

Visst finns det jobb, det gäller bara att våga tänka nytt. Tisdag 2 oktober håller Arbetsförmedlingen Stockholm City för första gången en mässa om traditionella mansyrken – för kvinnor.
Med seminarier och möjlighet att prata med representanter från företag inom transport, verkstad och industri, utbildningsanordnare samt kvinnor som arbetar inom dessa områden hoppas Arbetsförmedlingen och de rekryterande arbetsgivarna att locka fler kvinnor. För första gången håller Arbetsförmedlingen i Stockholm en mässa för att locka fler kvinnor till mansdominerade yrken. Inom branscher som transport, industri och verkstad finns det lediga jobb idag och på sikt. De arbetsgivare som deltar på mässan letar efter arbetskraft och vill anställa fler kvinnor.

– Det är inom de så kallat traditionella mansyrkena som en hel del av de lediga jobben finns idag. Där finns även en mängd arbetsgivare som gärna vill anställa kvinnor. Kunskapen om vad de här arbetena faktiskt innebär är låg och vi på Arbetsförmedlingen hoppas att mässan ska inspirera och informera om de möjligheter som finns, säger Carina Paulsen , ansvarig för arbetsmarknadsutbildningar på Arbetsförmedlingen Stockholm City.

Tisdag 2 oktober, klockan 10-16, anordnar därför Arbetsförmedlingen Stockholm City en mässa för kvinnor, även om män självklart är välkomna i mån av plats. Närmare 1000 kvinnor har fått en inbjudan hemskickad och mässan annonseras i tidningar och på de olika arbetsförmedlingarna i Stockholms län. Syftet är att informera om yrken och arbetsmarknadsutbildningar inom transport, industri och verkstad. På mässan får besökarna träffa kvinnor som har valt att arbeta som exempelvis truckförare, lastbilschaufför, taxiförare och bussförare.

Rekryterande företag på mässan är Taxi Stockholm, Arriva, Nobina och Schenker Åkeri. Ett flertal utbildningsanordnare finns på plats för att berätta hur man blir exempelvis drifts- och fastighetstekniker, maskinförare, väktare, svetsare, mekaniker och lackerare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109