23948sdkhjf

Malaysia-order för Bombardier

    Bombardier har fått en order värd motsvarande 71 miljoner euro på signalsystem för en ny pendeltågslinje i Kuala Lumpur, Malaysia.
Ordern avser ett Bombardier Cityflo 650-system för en 51 km lång sträcka i Klang Valley utanför Kuala Lumpur. Linjen kommer att betjäna 1,2 miljoner människor och väsentligt förbättra kommunikationerna i huvudstaden med omgivningar. Kontraktet har slutits med Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd och är ett led i en stor utbyggnad av pendeltågsnätet i Kuala Lumpur. Bombardier kommer att konstruera, leverera, installera och driftsätta systemet, som omfattar 31 stationer och ombordutrustning för 58 tåg plus 16 underhållsfordon.

Cityflo 650 är ett väl beprövat automatiskt tågledningssystem för förarlös drift av pendeltåg, tunnelbanor och andra masstransportsystem. Systemet möjliggör större säkerhet, högre kapacitet och tillförlitlighet, kortare trafikavstånd mellan tågen och lägre underhållskostnader. Idag finns CITYFLO650 i drift på 16 linjer, alltifrån Shenzhen i Kina till Madrid och San Francisco. Systemet levereras för närvarande till Londons tunnelbana, till São Paolos tunnelbana och till Kina, Tyskland, Saudiarabien och USA.

Bombardier Transportations produkter inom Rail Control Solutions omfattar alla Bombardier Cityflo-lösningar för masstransport, från manuella till helt automatiska system och kommunikationsbaserade system. Det omfattar också Bombardier Interflo för fjärrlinjer, från konventionella system till ERTMS level 2-system. Bombardiers lösningar omfattar ett komplett sortiment av linje- och ombordsystem.

Bombardier Rail Control Solutions, som har 3 000 anställda och sin globala affärsledning i Stockholm, driver merparten av sin forskning och utveckling i Sverige. Det sker i nära samverkan med Trafikverket och med kunder över hela världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078