23948sdkhjf

Citybanan visar tunnlar för allmänheten

Trafikverket öppnar återigen Citybanans tunnlar för alla nyfikna. På söndag 14 oktober mellan 11-16 är besökare välkomna till Norra Stationsgatan 98 i Stockholm. De får ta en promenad i de massiva bergrum som har sprängts ut, titta på byggmaskiner och film, fika och delta i barnaktiviteter.
- När vi öppnade våra tunnlar i våras fick vi över 7000 besökare och köerna ringlade sig långa, säger Eva Rådmark Herrder, Citybanans kommunikationschef. Det är jättekul att stockholmarna visar ett så stort intresse för Citybanan och därför öppnar vi våra tunnlar igen.
För att minska köerna har Trafikverket denna gång valt att låta alla besökare själva gå på promenad i underjorden längs en snitslad bana. Upptäcktsfärden börjar vid Norra Stationsgatan 98 och slutar i Tomteboda. Det är cirka 400 meter mellan entré och utgång.
- Det är väldigt mäktigt att vandra i enorma tunnlar där pendeltåg kommer att susa fram om några år, säger Eva Rådmark Herrder. På plats finns också våra guider som kan berätta om tunneln och de olika byggmetoderna. Vi lovar en rolig och lärorik upplevelse för alla besökare.
Trafikverket lånar ut hjälmar och västar till alla, men besökare uppmanas ta på rejäla skor. Promenadkondition krävs. Barnvagnar, rullatorer eller liknande kan inte tas med ner i tunneln.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063