23948sdkhjf

Höga poäng för Scanias klimatarbete

Scania får beröm av Carbon Disclosure Projekt, CDP, i deras indexmätning av hur företag arbetar med att minska sin klimatpåverkan.
Det är andra gången som Scania är med i CDP:s Carbon Disclosure Leadership Index, och poängsätts för sin förståelse för klimatrelaterade frågor.

– Att minska koldioxidutsläppen från transporter är en mycket viktig fråga, och vårt främsta bidrag i detta arbete är att minska klimatpåverkan vid användningen av våra produkter, kommenterar Scanias vd och koncernchef Martin Lundstedt.

CDP representerar 655 institutionella investerare, som inköpsorganisationer och statliga organ, och Carbon Disclosure Leadership Index är ett utvärderingsverktyg för dessa som tillsammans sitter på tillgångar värda 78 biljoner dollar. I analysen tittar man på hur företagen tänker kring klimatförändringar, vilka mål de har för att minska växthusgaser samt vilka risker och möjligheter som finns.

– Vi arbetar intensivt med att stötta våra kunder i deras strävan för ökad hållbarhet. Faktum är att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand. Ett bra exempel på detta är Ecolution by Scania, som fokuserar på bästa möjliga balans mellan minskade koldioxidutsläpp och minskade bränslekostnader, säger Martin Lundstedt.

Ecolution by Scania lanserades för två år sedan och omfattar bland annat fordonsoptimering för lägre bränseförbrukning och drift med biobränsle, samt förarutbildning och särskilda serviceavtal.

Under 2011 lyckades Scania minsa sina koldioxidutsläpp med över 20 procent, jämfört med föregående år, trots ökade produktionsvolymer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078