23948sdkhjf

Skånetrafiken får Androidtjänster

29 oktober lanserade Skånetrafiken en helt ny applikation för Android med samma funktioner som i iPhoneapplikationen. Meningen är att fler ska få nytta av de tjänster den nya tekniken möjliggör.
Reseplaneraren i mobilen gick nyligen om den webbaserade varianten som det vanligaste sättet för Skånetrafikens kunder att söka sina resor. Sedan 2010 har det funnits en Reseplanerare i mobilen för Android genom ett samarbete med Soft house, men hittills har den inte hållit samma standard som iPhoneapplikationen. Idag lanseras en splitter ny Androidapplikation.

– Alla funktioner som finns i iPhoneappen finns nu även i Androidappen, även om det på grund av olika operativsystem ser lite annorlunda ut. Nu håller de jämna steg, säger Anders Vårmy , som ansvarar för utveckling och förvaltning av Skånetrafikens IT-tjänster.

Helt ny app
Nyheter i Androidapplikationen är bland annat gps-funktionen ”Min position”, förslag på hållplatser efter hand som man skriver, förslag på adresser och ”Point of Interest” (POI) i Reseplaneraren, möjlighet att ladda ner tidtabeller i PDF-format som är tillgängliga även offline, en betydligt bättre kartfunktion, tur- och returresor sparade på Mina sidor, filtrering av trafikslag samt i Hållplatssök även filtrering av resultatet på linje.

Den nya Androidapplikationen är helt fristående från den gamla. Det innebär att användarna inte får något uppdateringsmeddelande via Google Play Store. De måste själva gå in på Google Play Store och ladda ner den nya applikationen. Skånetrafiken informerar i den befintliga applikationen att det finns en ny att ladda ner.

– Den tidigare Androidappen kommer inte att vara tillgänglig för nedladdning längre, men den fortsätter att fungera under en övergångsperiod, säger Anders Vårmy.

Flest sökningar via mobilen
I april gick antalet sökningar i Reseplaneraren i mobilen förbi antalet sökningar på Reseplaneraren på Skånetrafikens webbplats.I genomsnitt görs 900000 sökningar i veckan i mobilen och 700000 sökningar i veckan på webben. Bara sökningarna via iPhoneapplikationen, en bra bit över 700 000 i veckan, är fler än sökningarna på webben. Ungefär 150 000 sökningar i veckan görs via Androidapplikationen.

– Självklart hoppas vi att fler ska börja använda den nu när den har blivit mycket bättre, men jag tror inte att den springer ifatt eller går om iPhoneappen i närtid, säger Anders Vårmy.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063