23948sdkhjf

Karlssonbuss köper 5 bussar

Karlssonbuss i Vaggeryd har lagt en stororder på 50 linjebussar från Setra. Storordern är föranledd av att Karlssonbuss tidigare vann ett stort kontrakt på linjetrafik i Kronoberg.
Karlssonbuss vann en stor del av upphandlingen från Länstrafiken Kronoberg i hård konkurrens med flera andra bussföretag. Trafikavtalet sträcker sig över tio år och börjar gälla i juni 2013. Bussarna levereras successivt under våren nästa år.

– Karlssonbuss ser det här i ett större perspektiv. Inköpspriset får för stort fokus ibland. Bra service, hög kvalitet och fungerande eftermarknad är nyckeln till en attraktiv livscykelkostnad. Det är väsentligt när man väljer bussar, säger Sivert Karlsson , vd och ägare på Karlssonbuss i Vaggeryd AB.

I avtalet ryms fyrtio Setra MultiClass S 417 UL och tio Setra MultiClass S 416 UL. De förstnämnda har tre axlar och är drygt 14 meter långa, med plats för 57 resenärer. MultiClass S 416 UL är en meter kortare och rymmer 49 resenärer. Både modellerna har EURO Vmotorer med så kallad BlueTec-teknologi och delar flera tekniska lösningar. Bussarna kommer att utrustas med t ex dubbeldörrar, handikappliftar, övervakningsutrustning och infotainmentsystem. Karlssonbuss har fungerat som beställare av de femtio bussarna, men det är dotterbolagen Sven Carlssons trafik, Moheda Buss och Grimslövsbuss som tillsammans kommer att köra bussarna runt om i Kronobergs län. Två av bussarna ska användas i Jönköpings län för linjetrafik.

– Som i alla upphandlingar måste man ta hänsyn till en mängd parametrar. I det här fallet kunde Setra erbjuda rätt produkter för kraven som ställdes. Vi har goda erfarenheter från Setra och äger trettio bussar sedan tidigare. Det har naturligtvis spelat in i den här processen. Eftersom avtalet är på tio år måste bussarna självklart hålla den tiden. Närheten till servicecentret i Vetlanda är en klar fördel, men det har inte varit avgörande. Setras konkurrenter finns också i närområdet. Vi vill ha helbyggda produkter där allt håller hög nivå, säger Sivert Karlsson

Sett till hela upphandlingen finns beställningar på sammanlagt sextiofem bussar från Setra. Utöver de femtio bussarna till Karlssonbuss har Setra sålt ytterligare femton bussar till ett antal företag i regionen. Även dessa bussar levereras under våren 2013. De här framgångarna för Setra kommer dock inte att visa sig förrän Tunga Bussligan 2013 rullat igång på allvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064