23948sdkhjf

Gustavsson in i Svensk Kollektivtrafik

Christian Gustavsson, styrelseordförande för ÖstgötaTrafiken, valdes i förra veckan in som suppleant i Svensk Kollektivtrafik på organisationens årsmöte i Göteborg förra veckan.
Christian Gustavssons hoppas bland annat kunna bidra till fortsatt utveckling av gränsöverskridande samarbeten.

– Kollektivtrafiken har mycket att bidra med både i regionens och i landets utveckling. Jag vill se en kollektivtrafik med färre gränser och fler samarbeten och jag hoppas på ett givande kunskapsutbyte med många nya spännande idéer. ÖstgötaTrafiken har exempelvis kommit långt vad det gäller mobila och webbaserade tjänster så jag räknar själv med att kunna bidra till andras utveckling på den fronten, säger Christian Gustavsson .

Christian Gustavsson blev nyligen även invald i Beredningen för tillväxt och regional utveckling. En beredning som finns vid Sveriges kommuner och landsting, SKL, och som bland annat hanterar frågor kring arbetsmarknad, infrastruktur och transportpolitik.

FAKTA/Svensk Kollektivtrafik
Den tidigare branschorganisationen har sedan nya kollektivtrafiklagen trädde i kraft fått en annan roll än tidigare. I dag är Svensk Kollektivtrafik en serviceorganisation för länstrafikbolag och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Christian Gustavsson är invald i styrelsen till och med årsstämman 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078