23948sdkhjf

MP: Spårprivatisering utreds

Alliansen går med på MP:s och övriga rödgröna oppositionens förslag att utreda konsekvenserna av avregleringen och privatiseringen inom järnvägssystemet, enligt MP:s uppfattning.
Beslutet kom vid dagens möte i riksdagens trafikutskott. Allianspartierna anslöt sig även till förslaget om att utreda en järnvägslösning till gruvan i Pajala.

– Järnvägen fungerar inte som den ska. Det är glädjande att alliansen ansluter sig till den rödgröna oppositionens järnvägsförslag. Jag hoppas att det är början på ett politiskt skifte, där en fungerande järnväg och klimatsmarta transporter sätts i första rummet, framför politisk prestige, säger Stina Bergström , trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet de gröna. Hon fortsätter:

– Att grundligt ta reda på vilka effekter avregleringen och fragmentiseringen av järnvägssystemet egentligen har fått är efterlängtat, inte minst från alla de passagerare som suttit fast på ett tåg eller väntat tåg som inte kommer, säger Stina Bergström, trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet.
Under mötet blev det samtidigt en majoritet för att regeringens planerade höjning av banavgifterna ska avbrytas.

– Vi hindrar nu regeringen från att försämra konkurrensvillkoren för det klimatsmarta tåget. Det är också viktigt eftersom järnvägen inte fungerar som den ska, då kan man inte heller höja priserna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.235