23948sdkhjf

Julsprit till havs lockar

Att svenskarna gärna köper julspriten till havs visar sig tydligt i Stena Lines nya kartläggning. Alternativt vid någon stormarknad i Tyskland eller Danmark som dit färjorna går.
I november fördubblas rederiets alkoholförsäljning jämfört med sommarmånaden juli, och det finns mycket pengar att tjäna på att handla julspriten ombord. Såväl snaps som öl finns till halva priset jämfört med Systembolaget. Billigast är det att handla på Stena Lines Bordershop i tyska Sassnitz.

Öl, vin och sprit är det absolut vanligaste att köpa med sig hem från kryssningen enligt Stena Lines Resebarometer*. Var fjärde svensk väljer att köpa med sig alkohol, och inför jul ökar försäljningen som allra mest ombord. Glögg och whisky är två populära julinköp och bara i november 2012 har det redan sålts närmare 10 000 flaskor glögg och 20 000 flaskor whisky ombord på Stena Lines färjor.

– I november och december ökar shoppingen ombord rejält och vi vet att många passar på att handla julspriten då. Glögg, öl och snaps är alltid storsäljare men vi ser även en ökning av försäljningen av exklusiva märken och drycker som till exempel cognac och maltwhisky, säger Cecilia Alenfelt , ansvarig för försäljningen ombord på Stena Lines färjor.

Billigast på Bordershop
Stena Lines prisjämförelse visar att priset kan skilja över 50 procent på samma produkt. Både storsäljare som Absolut Vodka och klassiska julsnapsar finns att hitta ombord till halva priset jämfört med Systembolaget. Lite lyxigare varor som Bowmore Maltwhisky kostar hela 60 procent mindre ombord, och Larsens Cognac finns för drygt halva priset. Allra billigast är det dock att handla i Stena Lines nyöppnade Bordershop som ligger i Sassnitz. Där kostar exempelvis en flaska Absolut Vodka 132 kronor vilket kan jämföras med Systembolagets pris på 341 kronor.

*Stena Lines Resebarometer: Riksundersökning som genomfördes av Scandinfo på uppdrag av Stena Line i februari 2012. 1 000 personer, ett representativt snitt av befolkningen svarade på en webbpanel.

FAKTA 1/Spritprisjämförelse mellan Systembolaget och Stena Lines Bordershop i tyska Sassnitz
Absolut Vodka 1L -61 %
OP Andersson 70 cl -56 %
Bowmore Maltwhisky 12 yrs 1L -53 %
Larsen V.S Cognac 70cl -45 %

FAKTA 2/Spritprisjämförelse mellan Systembolaget och Stena Lines linje mellan Göteborg-Frederikshavn
Absolut Vodka 1L -30 %
OP Andersson 70 cl -33 %
Bowmore Maltwhisky 12 yrs 1L -44 %
Larsen V.S Cognac 70 cl -29 %
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063