23948sdkhjf

Wäreborn Schultz vd för X2AB

X2AB:s styrelse beslutade 6 december att utse Charlotte Wäreborn Schultz som vd i bolaget från årsskiftet. Idag är hon vd för Svensk Kollektivtrafik.
Charlotte Wäreborn Schultz kommer under 2013 att dela sin tid mellan X2AB och Svensk Kollektivtrafik, tills dess att en ny vd är rekryterad till den senare organisationen.

– Vi har nu fått en person med gedigen kunskap om och erfarenhet av hela kollektivtrafiken. Charlotte Wäreborn Schultz har visat förmåga att samla branschens aktörer kring gemensamma frågor och utvecklingsprojekt. Därigenom skapas förutsättningar för att X2AB ska kunna bli en samlande kraft och driva på utvecklingen i riktning mot branschens mål att fördubbla kollektivtrafikens marknadsandel. säger Anders Lindström , vd i SL.

– Charlotte Wäreborn Schultz har som initiativtagare till branschens fördubblingsprojekt 2008 och med hjälp av sin förankring och sina nätverk visat att det att det är fullt möjligt att arbeta nära tillsammans över gränserna. I sin roll som VD för X2AB får hon möjlighet att utveckla formerna för samverkan kring gemensamma utvecklingsprojekt ytterligare, säger Lars Nordstrand , ordförande Keolis.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125