23948sdkhjf

Cityterminalförbättring invigdes

Nu ska det bli kortare och mer pålitlig restid med ny utfart i Cityterminalen i Stockholm – Ulla Hamilton och Christer G Wennerholm invigde förbättringen 11 december.
Ökad respålitlighet, förkortad restid och förbättrad framkomlighet framför allt för den södergående busstrafiken. Det kan Stockholms kollektivtrafikresenärer förvänta sig av Cityterminalens nya utfart som i dag invigdes av Stockholms stads trafikborgarråd Ulla Hamilton (M) och trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M). Den nya utfarten gör att bussar slipper vända och beräknas att spara upp till 15 minuters restid i högtrafik.

– Drygt 25 000 arbetsplatser nås i Cityterminalens direkta närhet. Det gör att även relativt enkla förbättringar kan ge stora tidsvinster för direktbussar till City – något som påverkar många i hela Stockholmsregionen, säger Ulla Hamilton (M), trafik- och arbetsmarknadsborgarråd.

Den nya utfarten i Cityterminalen möjliggör för direktbussar att köra rakt igenom Cityterminalen vilket underlättar för bland annat Nacka/Värmdöbussarna och innebär att de dubbeldäckade Norrtäljebussarna kan angöra terminalen direkt.

– Den nya utfarten ökar vår kapacitet med cirka 50 % och med den förkortade restiden söderut kan vi locka fler resenärer att välja direktbussarna från Cityterminalen. Detta minskar trängseln och sparar miljön säger Claes Ericsson , vd på Cityterminalen.

– När Stockholm växer med 35 000-40000 personer om året är det viktigt att vi tar tillvara på alla smarta lösningar som kan underlätta vardagen för oss resenärer, säger Christer G Wennerholm (M), trafiklandstingsråd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079