23948sdkhjf

Lyckad trafikstart i Tvåstad

Trafiken i Tvåstad och Göta Älv rullade igång 9 december helt utan problem det blev inte en enda inställd tur trots det tuffa snövädret. Det är Nobina som kör bussarna åt Västtrafik.
– Det är glädjande att vi äntligen är igång. Vi ser verkligen fram emot det arbete som vi nu har framför oss – att få fler och nöjdare kunder, säger Roland Jenssen , Nobinas trafikchef i Vänersborg.

Avtalet bygger på ett starkt incitament som uppgår till cirka 30 procent av ersättningen, dvs en tredjedel av intäkterna för Nobina beror nu på resandeutvecklingen. Det blir därför oerhört viktigt för Nobina att jobba för ett ökat resande, i nära samarbete med Västtrafik. Nobina kommer även att ansvara för lokal marknadsföring och tidtabellsproduktion, vilket är helt i linje med de nya branschavtalen där trafikföretagen får ett vidgat ansvar vid sidan om själva driften.

Nobina fick väsentligt bättre betyg än konkurrenterna i Västtrafiks kvalitetsutvärdering och vann upphandlingen både på pris och kvalitet. Västtrafik kommer nu att löpande mäta kundnöjdheten och därefter dela ut kvalitetsbonus respektive viten baserat på hur nöjda kunderna är. Med det nya avtalet har Västtrafik tydligt visat att man vill fördjupa samarbetet med sina nyckelpartners, vilket Nobina ser som något väldigt positivt.

– Avtalet innebär att vi i mycket högre utsträckning får ansvar för hela verksamheten, istället för att ”bara” köra trafiken. Det betyder att vi ska jobba målinriktat både mot att öka antalet kunder och öka kvaliteten på kollektivtrafiken, vilket ställer nya krav på alla våra medarbetare, säger Roland Jenssen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062