23948sdkhjf

Järnväg BollebygdBorås utreds

Trafikverket och Borås stad har enats om att utreda sträckningen för Götalandsbanans del mellan Bollebygd och Viaredsområdet i Borås. Utredningen beräknas vara klar senast 2015.
– Förutom att Götalandabanan i sig är viktig för oss, är det angeläget för Borås tillväxt att få klarhet i vilka områden som kan beröras av den framtida järnvägen, säger Borås kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson .

En första etapp av Götalandsbanan mellan Mölnlycke och Bollebygd via Landvetters flygplats ska påbörjas under perioden 2014-2025, enligt besked från regeringen.

– Det är en fördel att påbörja en utredning. Det ger ett säkrare underlag inför framtida beslut om utbyggnad av sträckan Borås-Göteborg, säger Trafikverkets regionchef Håkan Wennerström .

Själva utredningen bekostas enligt avtalet av Borås stad. Särskilt viktigt är det att så långt som möjligt utreda en trolig sträckning vid Viareds industriområde. Götalandsbanan är namnet på visionen om en ny järnväg mellan Göteborg och Stockholm via Borås, Jönköping och Linköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063