23948sdkhjf

Full koll för ökat resande

Det kollektiva resandet ska fördubblas i Region Värmland men om det ska fungera måste det byggas fler hållplatser och tågstationer. I projektet Full Koll samarbetar Trafikverket Region Värmland och Värmlandstrafik för att förbättra infrastrukturen.
– Om det kollektiva resandet ska kunna fördubblas krävs trafik som passar många. Men det räcker inte med många turer. Det måste också finnas ett bekvämt och säkert system runt om trafiken, säger Lena Thorin som är projektledare för Full Koll, i ett pressmeddelande.
Sedan 2009 har 60 miljoner kronor investerats i projektet och pengarna kommer från kommuner och andra parter. Men för att driva projektet vidare i en andra etapp krävs mer pengar. EU kan bli en av finansiärerna.
– Under tiden som vi väntar på ett beslut om EU-pengar till Full Koll 2 så diskuterar vi tillsammans med Trafikverket och Region Värmland vilka investeringar och aktiviteter som ska prioriteras säger Lena Thorin.
Full Koll har bidragit till att bygga hållplatser för det nya bussystemet 900 på Hammarö. Andra exempel är nya hållplatser längs E45 i Säffle för att snabba upp resandet samt hållplatser i centrala Karlstad, vilket skapat möjligheter för ett nytt system med gater på busstationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08