23948sdkhjf

Länstrafiken avbryter Krokom-upphandling

Upphandlingen av Samhällsbetalda transporter för Krokoms kommun avbryts och motivet är att leverantörernas anbudspris bedöms för höga. Beslutet togs vid ett styrelsemöte i Länstrafiken i Jämtland under torsdagen. För övriga kommuner har tilldelning av kontrakt gjorts.
- Vi väljer att avbryta upphandlingen för trafikområde Krokoms kommun då vi bedömt att anbudspriserna från leverantörerna är för höga, säger Thomas Hägg, styrelseordförande i Länstrafiken i Jämtland.
Länstrafiken i Jämtland har under andra halvåret 2012 genomfört upphandling av Samhällsbetalda transporter i samtliga länets åtta kommuner. Uppdragstiden från och med 16 juni 2013 är 5 år, därutöver ingår möjlighet till 24 månaders option, det vill säga som längst till juni 2020.
- Jag är nöjd över att vi tagit beslut om att tilldela kontrakt i nästan alla kommuner i länet, säger Thomas Hägg. Jag är dock orolig över kostnadsutvecklingen. Styrelsen anser den är omotiverat hög och att skattebetalarna får betala ett högt pris för dessa tjänster.
Länstrafiken i Jämtlands styrelse har nu beslutat att tilldela kontrakt för Samhällsbetalda transporter enligt följande:
Taxiservice i Bergs kommun AB: Trafikområde C21 Bergs kommun.
Centrala Buss i J/H AB: Trafikområde C22 Härjedalens kommun.
Norra Jämtlands Taxi AB: Trafikområde C23 Strömsunds kommun.
Taxi Östersund 199 000: Trafikområde C25 Östersunds kommun.
V.A. Trafikentreprenader AB: Trafikområde C27 Bräcke kommun.
Taxi Ragunda AB: Trafikområde C28 Ragunda kommun.
Taxi Västjämtland AB: Trafikområde C29 Åre kommun.
Länstrafiken i Jämtlands län AB har av Regionförbundet i Jämtland uppdrag att upphandla Samhällsbetalda transporter i länets kommuner. I denna kategori ingår dels sjukresor, färdtjänst, närtrafik, anropsstyrd linjetrafik som alla anropas via en beställningscentral, dels skolskjutsar och linjetrafik med mindre fordon som båda utförs utan särskild anfordran.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078