23948sdkhjf

Prag mest poppis 2012

Prag blev 2012 års mest poulära cityweekendresmål, men Berlin är det resmål som ökat mest under 2012. Det framgår av Airtours årliga undersökning som ärven angår bussresearrangörer.
Barcelona och Palma har tappat till följd av flygbolaget Spanairs konkurs i våras. Annars är årets översakning Dubrovnik i Kroatien som petat ut Budapest från årets tio i topp lista. Toppdestinationerna är speciellt intressanta, eftersom de också är mycket lämpliga som bussresemål direkt från södra Sverige.

Prag svenskarnas favorit resmål under 2012?
– Ja det stämmer, men Berlin är den destination som ökat mest och vi tror att Berlin kommer gå om Prag redan under nästa år, säger Stefan Chatzopoulos , Airtours informationschef.

Varför då?
– Tittar vi bara på sista kvartalet är Berlin solklart det största resmålet, ingen annan destination är i närheten och Berlin är den destination som ökat absolut mest under året, plus 34 procent jämfört med förra året..

Vilka andra överraskningar ser vi på årets lista?
– Att destinationer som Barcelona och Palma skulle tappa mycket efter flygbolaget Spanairs konkurs i våras var inte svårt att lista ut, även om de har hämtat sig starkt under hösten. Nej den största överraskning på årets lista är nykomlingen Dubrovnik i Kroatien. Den har petat ut Budapest från årets tio i topplista.

Varför är Dubrovnik så populärt?
– Kombinationen av att kunna uppleva en medeltida stadskärna med små trånga gränder och pittoresk shopping och restaurangliv med det klara, turkosa vatten som finns i den Adriatiska delen av Medelhavet gör Dubrovnik till en oslagbar kombination av Cityweekend och sol & badresmål. Därför har Dubrovnik slagit sig in på svenskarnas tio i topp lista 2012.

FAKTA/2012 års mest populära cityweekendresmål (2011 års placering inom parantes)
1. Prag (2)
2. Berlin (7)
3. London (3)
4. Barcelona (1)
5. Rom (5)
6. Malta (6)
7. Paris (7)
8. Istanbul (8)
9. Dubrovnik (Ny)
10. Palma (4)

Topplista för sista kvartalet 2012 (Q4)
1. Berlin (6)
2. London (2)
3. Prag (4)
4. Rom (5)
5. Istanbul (7)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173