23948sdkhjf

Trängselparkeringar klara

Trängselskatten införs i Göteborg 2 januari och  Västtrafik hann färdigställa pendelparkeringarna i Stora Höga för bilister och i Nödinge, Lindome och Mölndal för cyklister.
I Norsesund är arbetet inte helt färdigt men pendlare kommer ändå kunna använda de tillkomna platserna. Även vid Delsjön har arbetet försenats.
Pendelparkeringarna är viktiga för att förenkla för pendlare att parkera sin bil eller cykel för att ansluta till kollektivtrafiken. Stora Höga är en attraktiv pendelparkering för bilister där Västtrafik byggt ut med 75 nya bilplatser och i Nödinge har nyligen 95 cykelplatser färdigställts. I Lindome har Västtrafik byggt 110 nya cykelplatser på bägge sidor om stationen och i vid Mölndals bro finns nu 180 nya cykelplatser för cykelpendlare. I Norsesund är arbetena inte helt färdiga, men pendlare kommer att kunna använda den tillkommande ytan som gör plats för cirka 100 bilplatser och 76 cykelplatser.

– Både Norsesund och Stora Höga är mycket efterlängtade parkeringar för bilpendlare. Tyvärr kommer inte de nya platserna vid Delsjömotet att kunna öppnas inför årsskiftet, då vi varit tvungna att avbryta byggnationen på grund av tjälen. Vi kommer att återuppta arbetet där så fort vädret tillåter, säger Line de Verdier , projektledare för Västsvenska paketet på Västtrafik.

I nuläget finns 190 befintliga bilparkeringar på Delsjöns pendelparkering på bägge sidor som används av pendlare. Tillsammans med tillkommande 160 bilplatser kommer Delsjöns pendelparkering få cirka 350 bilplatser under våren 2013. Västtrafik kommer att fortsätta att bygga ut pendelparkeringarna stegvis till och med december 2013 som en del av Västsvenska paketet. Arbetena sker längs följande kollektivtrafikstråk; Alingsåspendeln, Kungsbackapendeln, Alependeln, Bohusbanan/E6 Norr, Boråsbanan/Riksväg 40, Väg 155, Väg 158 och Väg 190. I första hand byggs befintliga pendelparkeringar ut.

– Vi tar ett stort steg nu men med nuvarande resandeökningar kommer det krävas att vi fortsätter bygga ut pendelparkeringar under lång tid framöver, säger Line de Verdier.

Inför årsskiftet kompletterar även Trafikkontoret Göteborg stad med tillfälliga pendelparkeringar, till exempel utmed väg 190.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109