23948sdkhjf

Nya uniformer för Nobina

Under hösten 2013 lanserar Nobina en ny föraruniform med annat snitt och skönare material. Bara i Sverige handlar det om över 6000 bussförare som får den nya uniformen.
Flera av Nobinas förare har också varit delaktiga i processen med att ta fram den nya uniformen.

– Uniformsbytet är en viktig signal till våra medarbetare och uppdragsgivare om att nu vill vi bli ännu mera kundorienterade. Därför har vi även valt att presentera de nya uniformerna på ett positivt och annorlunda sätt, i ett modemagasin som skickas ut till samtliga medarbetare, istället för en formell instruktion. Det är ju också kul att se våra egna medarbetare som fotomodeller i en lite lätt stajlad stil, säger Rolf Kolmodin , kommunikationschef på Nobina Sverige.

Grå bas kompletteras med Nobinas färger
Utseendet på den nya uniformen kommer att gå i Nobinas färger med en grå färg som bas för kavaj och byxor. Skjortan blir vit med en tunn s.k. pinstripe i grå färg för att inte upplevas som genomskinlig, samt ge ett fräschare intryck även vid dagens slut. Till detta adderas en liten färgklick i form av limegröna slipsar/scarfar.

– Vi har jobbat med att modernisera hela uniformen och skapat en bättre passform för dagens förare. Satsningar har gjorts för att förbättra uniformen inte bara till utseendet utan även i funktionaliteten, säger Jane Silverhjärta , operativ inköpare på Nobina Sverige.

Uniformen blir koncerngemensam och kommer användas av alla uniformspliktiga. Det kommer dock att förekomma några små skillnader i uniformen mellan bolagen, exempelvis så blir Swebus slipsar rödmönstrade istället för gröna. I den nya uniformen ingår bland annat skjorta med kort och lång ärm, blus, slips och scarf, väst, kavaj, byxor, kjol, vinterjacka, varm tröja, slipover, pikétröja, shorts och bälte.

Ny uniformsleverantör blir Ted Bernhardtz at work som är ett av de ledande företagen på den nordiska marknaden inom uniformer och personalkläder. Den nya uniformen levereras successivt till Nobinas trafikområden från och med hösten 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078