23948sdkhjf

Britter valde Sverige 2012

Stockholms skärgård, västkustens charm och Norrlands oändliga skogar lockar turister till Sverige. 2012 var britterna de som lockades mest, enligt Skyscanner.
Svenskarna i sin tur tittade främst på resor till Spanien, som är det land som flest européer letar resor till överlag. Det visar Skyscanner Travel Trends som summerar reseåret 2012. Med 2012 i backspegeln har Skyscanner sammanställt statistik över vilka nationaliteter som besökte Sverige – samt vart svenskarna drömde om att resa. Statistiken visar att de som sökte på flest resor till Sverige 2012 var britterna. På plats två och tre återfinns tyskarna och italienarna som även de i stor utsträckning intresserade sig för resor norrut.

Svenskarna har istället i första hand drömt om spansk värme och allra flest sökningar har gjorts på resor till Spanien. Men även Storbritannien ligger svenskarna varmt om hjärtat och näst flest sökningar gick till just Storbritannien under 2012. Svenskarna intresserade sig även för lite längre resor och mer specifikt USA som hamnar på tredjeplatsen bland de populäraste destinationerna att leta resor till 2012.

– Svenskar och britter har alltid haft en speciell relation och det är kul att det inte längre bara är vi svenskar som reser till dem, utan att de även kommer till oss. Att svenskarna är allra mest intresserade av resor till Spanien förvånar inte. Kanarieöarna är som bekant ett superpopulärt resmål under vinterhalvåret, samtidigt som Barcelonas storstadspuls lockar många på sommaren, säger Linda Edstrand , Skandinavienchef Skyscanner.

De besökte Sverige 2012 – Topplista
1. Britter
2. Tyskar
3. Italienare
4. Spanjorer
5. Polacker

Hit reste svenskarna 2012 - Topplista
1. Spanien
2. Storbritannien
3. USA
4. Tyskland
5. Italien
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063