23948sdkhjf

Busshjälp för Bohusbanan

Västtrafik kommer att förstärka tågtrafiken på Bohusbanan med direktbussar till och från Stora Höga och Kode från och med 7 januari 2013. Fler tåg får inte plats på spåren.
Det finns helt enkelt inte utrymme att sätta in fler tåg eller köra med längre tågsätt på Bohusbanan och åtgärden görs för att ta hand om den resandeökning som väntas i januari. Resandet är störst under måndag-torsdag och Västtrafik kommer därför att förstärka den ordinarie tågtrafiken med fyra extra bussavgångar på morgonen, två från Stora Höga och två från Kode. Dessa turer kommer att gå direkt till Nils Ericsonterminalen. Samma sak gäller på eftermiddagarna då man förstärker med motsvarande direktturer från Nils Ericsonterminalen till Stora Höga respektive Kode.

– Vi kan tyvärr inte köra fler eller längre tåg på Bohusbanan och direktbussarna är den bästa lösningen för våra kunder i dagsläget, säger Jarl Samuelsson , ansvarig för Västtrafiks tågtrafik.

Förstärkningstrafiken kommer att utvärderas i januari och om behovet finns kommer den att fortsätta under februari. Västtrafik kommer också att ha beredskap för att snabbt kunna sätta in bussar även på fredagar om det behövs. Informatörer kommer att finnas på plats i Stora Höga, Kode och Göteborg mellan 7-9 januari för att hjälpa och informera resenärerna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om förstärkningstrafiken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063