23948sdkhjf

Smak av Sverige

Mässan Upplev Sverige uppmärlsammar fenomenet matturism genom temadelen ”Smak av Sverige”. Eldrimner, nationella centret för mathantverk, går in som samarbetspartner.
Unika naturupplevelser, vackra sjöar och skogar lockar semesterresande till Sverige, men under senare tid har matupplevelser blivit allt mer viktiga. Att på resa upptäcka nya destinationer och samtidigt få uppleva god mat och dryck är en viktig turistupplevelse och kan vara ett mål i sig. Med rese- och upplevelsemässan Upplev Sverige vill vi uppmärksamma fenomenet matturism, genom temadelen ”Smak av Sverige”, där Eldrimner, nationella centret för mathantverk, går in som samarbetspartner.

Svensk mat är inne, om man lyssnar till bloggare, foodies, kockar och matskribenter. Mycket tack vare våra duktiga kockar, prisade restauranger, våra fina och nyttiga råvaror, samt mattraditioner, som hyllas världen över. Hemligheten är ett enastående mathantverk på landsorten, som möter det moderna köket, vilket placerar Sverige på den internationella kulinariska världsmatkartan.

Inom matturismen finns mycket att göra, nya spännande idéer och upplevelser att utveckla, vilket innebär stora möjligheter att lyfta fram fler matdestinationer på t ex landsbygden. Tillsammans med Eldrimner, som partner på temadelen ”Smak av Sverige” på mässan Upplev Sverige, är syftet att öka kunskapen om mathantverksturism genom ”visa-på”-seminarier och provsmakning av god mat med olika teman varje dag. Teman kommer att vara ost, charkuteri, samt bär- och grönsaksförädling. Dessutom kan besökaren bekanta sig med Eldrimners nya bok om mathantverk, samt mobilapplikationen Mathantverk.

– Vi vill öka kännedomen om det fantastiska mathantverk och den mattradition vi erbjuder i matlandet Sverige. På Upplev Sverige får vi möjligheten att träffa besökare som är intresserade av svenska turistmål och som vill lära sig mer om vad man kan uppleva på destinationen. Vi vill erbjuda minnesvärda och annorlunda matturismupplevelser till alla besökare. Det vi kallar mathantverkturism är något vi jobbar med under den kommande perioden. Upplev Sverige känns därför som en naturlig och spännande arena att delta i, säger Bodil Cornell , verksamhetsledare på Eldrimner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078