23948sdkhjf

Nytt VTI-uppdrag för Ihs

Anita Ihs blir nu även chef för forskningsavdelning Infrastruktur, där Drift och underhåll ingår. Som avdelningschef ingår Anita Ihs i VTI:s ledningsgrupp.
I dag är Anita Ihs chef för forskningsenheten Drift och underhåll på VTI, det uppdraget behåller hon men blir alltså även chef för infrastrukturforskningen.

Anita Ihs började som forskare och projektledare på VTI 1994. 2009 blev hon chef för enheten Drift och underhåll. Hon har arbetat i flera stora forskningsprojekt inom området pavement management system och då ofta med fokus på trafikanteffekter. Det har handlat om såväl nationella som samnordiska projekt eller EU-projekt och Anita har vid ett flertal tillfällen haft rollen som projektledare eller koordinator.

Anita är utbildad civilingenjör inom teknisk fysik och elektroteknik och har disputerat inom området tillämpad fysik vid Linköpings universitet. Anita Ihs efterträder Gunilla Franzén som varit chef för forskningsavdelning Infrastruktur sedan våren 2009. I forskningsavdelning Infrastruktur ingår enheterna Drift och underhåll, Väg- och banteknik, Krocksäkerhet, Mätteknik och verkstad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141