23948sdkhjf

Svensk-brittisk anbud på skärgårdtrafiken

Strömma Turism & Sjöfart och brittiska Serco Group har tecknat ett samarbetsavtal och kommer att lämna ett gemensamt anbud om skärgårdstrafiken i Stockholm.
De två företagen bildar ett gemensamt bolag som kommer att lämna anbud och även driva verksamheten efter en lyckad upphandling.

– Med en kombination av Strömmas kompetens att distribuera och utveckla tjänster inom turism i Norden och Sercos expertis att leverera offentliga tjänster för stater runt om i världen, tror vi att vi kan presentera ett vinnande koncept för Stockholms Läns Landsting och de boende i skärgården, säger Jan Larsén , vd för Strömma Turism & Sjöfart.

Den landstingsägda skärgårdstrafiken i Stockholm som är under offentlig upphandling omfattar Waxholmsbolaget och Djurgårdsfärjorna. Anbud skall lämnas senast den 4 mars 2013.

– Serco har en lång och bred erfarenhet inom transporttjänster för offentliga kunder. Vi har erfarenhet av att driva tåg, tunnelbanor och färjor i ett antal länder och vi erbjuder hög kvalitet samt innovativa och kostnadseffektiva tjänster, säger Richard Williams , vd för Serco Local Direct and Transport.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093