23948sdkhjf

Bussförar-SM till Gillinge!

Finalisterna i Bussförar-SM 2013 kommer att göra upp om mästerskapet på Gillingebanan i Vallentuna utanför Stockholm. Snart blir det också dags att anmäla sig till årets tävling.
Arbetet med att sätta program och förutsättningar för 2013 års utgåva av Bussförar-SM pågår för fullt. Nu är det dock klart att tävlingens viktigaste moment – de praktiska körproven – kommer att köras på Gillingebanan straxt norr om Stockholm. Banan är mer kompakt och överskådlig än den tidigare platsen vid Trafikcentrum i Kumla.

– Samarbetet mellan Bussarbetsgivarna och tidningarna TRAFIKFORUM och RESFORUM fortsätter även 2013, och vi räknar med att kunna köra igång kvalificeringen under slutet av februari. I nuläget arbetar vi febrilt med att knyta till oss samarbetspartners och partners till Bussförar-SM 2013, säger Anders Karlsson , de båda tidningarnas chefredaktör. Han fortsätter:

– Förarna är företagets ansikte utåt och det är viktigt som förare att vara serviceinriktad, representativ och ha ett bra kundbemötande. Som bussförare ska man kunna köra fordonet mjukt och säkert, ekonomiskt och riskmedvetet. Det är viktigt att kunna manövrera fordonet i trånga trafikmiljöer. Som bussförare är det även viktigt att vara kvalitets- och miljömedveten och kunna hantera konfliktsituationer.

FAKTA/Bussförar-SM 2013
Tävlingen arrangeras av Bussarbetsgivarna, BuA, i samarbete med tidningarna RES- och TRAFIKFORUM.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097