23948sdkhjf

Startskott för Bussförar-SM 2013

Fredagen 1 mars gick starten för Bussförar-SM, tävlingen där Sveriges bästa Bussförare 2013 ska utses. Bussförar-SM genomförs för att uppmärksamma bussförarna och visa hur viktig deras kompetens är.
Varje år genomförs en miljard resor inom kollektivtra?ken. En av de viktigaste yrkesgrupperna inom området är bussföraren som har en nyckelroll för att resan ska bli behaglig och säker. Förarna är företagets ansikte utåt och det är viktigt att som förare vara serviceinriktad, representativ och att ha ett bra kundbemötande. Som bussförare ska man kunna köra fordonet mjukt och säkert, ekonomiskt och riskmedvetet och man ska kunna manövrera fordonet i trånga trafikmiljöer. Som bussförare är det även viktigt att vara kvalitets- och miljömedveten och att kunna hantera konfliktsituationer.

Bussförar-SM 2013 genomförs i tre etapper. Första uttagning sker genom ett internetbaserat teoriprov som från den 1 mars finns på bussforar-sm.se. Senast den 17 juni ska alla tävlande ha genomfört uttagningsprovet för att ha chans att gå vidare.

De 16 bästa från uttagningsprovet kallas till finalen den 7 september för att göra teoriprov och omfattande praktiska prov. I år genomförs finaltävlingen på Gillingebanan strax utanför Stockholm. Vinnaren koras den 12 november i Stockholm.

– Tävlingen handlar om så mycket mer än att manövrera en buss. Det handlar även om att ta hand om människor och att agera rätt vid olyckstillbud. Dessutom måste man tänka på att köra säkert, ekonomiskt och miljövänligt. Genom att visa på kompetensen hos de bästa bussförarna i landet skapar vi viktiga förebilder och bidrar till att öka yrkesstoltheten, säger Anders Rehn på Bussarbetsgivarna.

Anmäl dig till Bussförar-SM genom att klicka här!

FAKTA/Bussförar-SM
Tävlingen arrangeras av Bussarbetsgivarna , ett förbund inom TransportGruppen. Bussarbetsgivarna är det största arbetsgivarförbundet för landets busstrafikföretagare. Bussförar-SM arrangeras i samarbete med tidningarna TRAFIKFORUM och RESFORUM som är en del av Skandinaviens största fackpressförlag Mentor Communications AB. Till tävlingen har även ett antal partners knutits med Huvudpartnern Trygg-Hansa i spetsen. Övriga partners:
Guldpartners: BR , Bussbranschens Riksförbund, Keolis , Arriva
Silverpartners: Nobina , Veolia Transport
Bronspartners: Bergkvarabuss , Buss i Väst AB , Kommunal , KFS , Nettbuss
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.362