23948sdkhjf

Keolis toppar Bussförar-SM

Anmälningarna till Bussförar-SM 2013 håller på att rulla in – just nu är det Keolis som fått allra flest bussförare anmälda. Se till att ditt bolag ger dem en match!
Bussförar-SM 2013 avgörs på finaldagen på Gillingebanan i Vallentuna norr om Stockholm. Men för att hamna där måste deltagande bussförare anmäla sig på nätet och göra grundprovet via dator, läsplatta eller telefon. Möjligheten att registrera sitt deltagande och göra nätprovet är öppen till och med 17 juni. Så se till att anmäla deltagandet redan nu, klicka här så kommer du direkt till anmälningssidan!

De 16 bästa från uttagningsprovet kallas till finalen den 7 september för att göra teoriprov och omfattande praktiska prov. I år genomförs finaltävlingen på Gillingebanan strax utanför Stockholm. Vinnaren koras den 12 november i Stockholm.

– Tävlingen handlar om så mycket mer än att manövrera en buss. Det handlar även om att ta hand om människor och att agera rätt vid olyckstillbud. Dessutom måste man tänka på att köra säkert, ekonomiskt och miljövänligt. Genom att visa på kompetensen hos de bästa bussförarna i landet skapar vi viktiga förebilder och bidrar till att öka yrkesstoltheten, säger Anders Rehn på Bussarbetsgivarna.

Inför Bussförar-SM pågår också en kamp mellan bussbolagen om vem som fått flest bussförare anmälda. Under 2011 och 2012 var det Nobina som vann den kampen. I år är det Keolis som ligger bäst till. Men mycket kan hända under det som återstår av anmälningstiden. Givetvis tälvar jättebolagen i en klass för sig här. Därför redovisar rt-forum också läget bland små- och medelstora bussbolag. Där är det Kerstins Taxi & Buss i Sorunda som skräller till med 3 anmälda förare! Inte dåligt för ett bolag som omsätter 16 miljoner kronor. Vem som vinner slutsegern i bussförar-SM får vi inte veta förrän 12 november i Stockholm. Titelhållare är Martin Kylestorp, Katrineholms Buss - också det ett av de mindre svenska bussbolagen.

Bussförar-SM 2013 arrangeras av Bussarbetsgivarna, BuA, i samarbete med tidningarna RES- och TRAFIKFORUM. Besök gärna tävlingens partners, du når dem genom att klicka här!

FAKTA/Bussbolag med flest anmälda i Bussförar-SM
Keolis 41
Nobina 19
Veolia 11
Arriva 7
Flygbussarna 6
Nettbuss 4
Kerstins Taxi & Buss 3
Söne Trafik 3
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063