23948sdkhjf

Keolis ökar i Bussförar-SM

Keolis drar ifrån – ligger långt föra konkurrenterna i fråga om bussförare som anmält sig till Bussförar-SM 2013. Det är hög tid för konkurrenterna att bekänna färg.
Sedan förra redovisningen av anmälningsläget inför Bussförar-SM har Keolis nära nog fördubblat antalet anmälda förare från bolaget. Veolia, Arriva och Nettbuss har gjort rejäla uppryckningar medan fjolårssegrande Nobina ligger först på trejdeplatsen just nu.

Bussförar-SM 2013 avgörs på finaldagen på Gillingebanan i Vallentuna norr om Stockholm. Men för att hamna där måste deltagande bussförare anmäla sig på nätet och göra grundprovet via dator, läsplatta eller telefon. Möjligheten att registrera sitt deltagande och göra nätprovet är öppen till och med 17 juni. Så se till att anmäla deltagandet redan nu, klicka här så kommer du direkt till anmälningssidan!

– Tävlingen handlar om så mycket mer än att manövrera en buss. Det handlar även om att ta hand om människor och att agera rätt vid olyckstillbud. Dessutom måste man tänka på att köra säkert, ekonomiskt och miljövänligt. Genom att visa på kompetensen hos de bästa bussförarna i landet skapar vi viktiga förebilder och bidrar till att öka yrkesstoltheten, säger Anders Rehn på Bussarbetsgivarna.

De 16 bästa från uttagningsprovet kallas till finalen den 7 september för att göra teoriprov och omfattande praktiska prov. I år genomförs finaltävlingen på Gillingebanan strax utanför Stockholm. Vinnaren koras den 12 november i Stockholm.

Inför Bussförar-SM pågår också en kamp mellan bussbolagen om vem som fått flest bussförare anmälda. Under 2011 och 2012 var det Nobina som vann den kampen. I år är det Keolis som har en överlägsen ledning i den ligan – dock kan mycket hända fram tills dess att anmälningengsmöjligheten stängs. Som synes håller det mindre bolaget Kerstins Taxi & Buss jämna steg med betydligt större Söne Trafik och Gamla Upsala Buss. Och värt att notera är att flera av storbolagen inte ens syns i dagens redovisning. Det blir spännande att kolla läget 25 april.

Bussförar-SM 2013 arrangeras av Bussarbetsgivarna, BuA, i samarbete med tidningarna RES- och TRAFIKFORUM. Besök gärna tävlingens partners, du når dem genom att klicka här!

FAKTA/Deltagare per bussbolag 10 april (28 mars)
Keolis 80 (41)
Veolia 39 (11)
Nobina 24 (19)
Arriva 23 (7)
Nettbuss 13 (4)
Bergkvarabuss 5 (–)
Flygbussarna 5 (5)
Kerstins Taxi & Buss 3 (3)
Söne Trafik 3 (3)
Gamla Upsala Buss 3 (–)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078