23948sdkhjf

Bussigt festivalsamarbete

Swebus inleder samarbete med festivalarrangören FKP Scorpio. Därmed kommer många fler att kunna åka buss till deras tre festivaler runt om i Sverige.
Det nya samarbetet innebär att Swebus är både sponsor och resepartner för festivalerna Hultsfredsfestivalen, Getaway Rock Festival och Bråvalla Festival. Målet är att gemensamt öka bussresandet till och från dessa tre festivaler. Samarbetet innebär också att Swebus för första gången kommer att erbjuda resor till både rockfestivalen Getaway Rock Festival i Gävle och den nya festival Bråvalla Festival i Norrköping. Dessutom följer Swebus med Hultsfredsfestivalen när den flyttar till Sigtuna utanför Stockholm i sommar.

– Swebus är en perfekt partner för oss, de kan erbjuda bra och billiga resor från hela Sverige fram till portarna till våra olika festivalområden. För många börjar festivalupplevelsen redan på vägen dit med pepp tillsammans med kompisar. Och på vägen hem kan man passa på att sova ikapp lite grann ombord på bussen, säger Therése Elofson , FKP Scorpio.

Som sponsor kommer Swebus även att synas i all marknadsföring av de olika festivalerna.

– I år väljer vi att satsa på att kommunicera tillsammans med festivalarrangörerna i deras egna kanaler. Vi tror helt enkelt att det är den effektivaste och trovärdigaste kanalen för att nå ut till vår målgrupp för våra festivalresor. Tillsammans med FKP Scorpio har vi kunnat hitta ett gemensamt koncept som vi tror mycket på, så vi ser fram emot ett bra samarbete och en härlig festivalsommar, säger Ingvar Ryggesjö, presschef för Swebus.

FAKTA/FKP Scorpios festivaler i sommar
Bråvalla festival: På tidigare Bråvalla flygfottilj i Norrköping upprättas för första gången Bråvalla Festival, en 3-dagarsfestival med ambitionen att växa snabbt, sikta högt och breda ut sig rejält. Mellan den 27 och den 29 juni gästar några av världens största artister, svenska storheter och nya intressanta akter Norrköping för att ställa till en fest där alla ska känna sig välkomna. Bland de största dragplåstren hittar man Avicci, Rammstein och Green Day.
Getaway Rock Festival: Gasklockeområdet i stadsdelen Brynäs i centrala Gävle är skådeplatsen för en rockfestival med variation och en hel del attityd – Getaway Rock Festival. Mellan den 8 och den 10 augusti besöker metalfans över hela Sverige Gävle för att njuta av allt från hardcore till thrash metal, dödsmetal till 70-talsrock. Festivalen består av tre scener varav en av dem inomhus och placerad i en av tegelgl (l ska bort)asklockorna. Här kommer man att kunna se System Of a Down, Deep Purple och In Flames samt många andra akter.
Hultsfredsfestivalen: Festivalen som startade redan 1986 byter i år plats till Stoxa, 40 minuters resväg från centrala Stockholm. Den 13-15 juni bjuds besökarna på en 3-dagars musikfest med artister såsom Arctic Monkeys, Portishead och Fatboy Slim.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093