23948sdkhjf

Sveriges bästa bussförare!

Samuel Carlsson, Björn Lövdahl och Henrik Palmqvist – så heter Sveriges tre bästa bussförare. Det stod klart efter finalen i Bussförar-SM 2013 i Gillinge 7 september.
Stålande sol, knepiga teorifrågor, sparsam körning, tufft manöverprov och katastrofövning satte alla 16 finalisterna i årets upplaga av Bussförar-SM på prov. Dessutom kom alla ut på det riktigt hala i halkkörningen med buss där det gällde att ha total koll på både tid och fordon på såphalt underlag.

Allra bäst lyckades Samuel Carlsson, Habo, Björn Lövdahl, Kristianstad och Linköping och Henrik Palmqvist, Nacka. De är Sveriges tre bästa bussförare 2013.

De går vidare till årets prisceremonin som äger rum den 12 november under konferensen Bussförare i fokus. Under dagens final utförde finalisterna ytterligare ett teoriprov, körning på halkbana, manöverprov och sparsam körning. Dessutom fick de hantera en krissituation.

– Helt otroligt roligt. Jag som representerar ett bussföretag från landsorten har känt ett enormt stöd av kollegorna vilket har inspirerat mig hela vägen, säger Samuel Carlsson , Omnibusslinje Habo-Hjo AB.

– Det som har gjort att jag har tagit mig hela vägen hit är mitt företags engagemang både före och under finalen, säger Henrik Palmqvist , Keolis Ramsmora.

– Tävlingsmomenten har på ett bra sätt speglat de situationer som man kan ställas inför som bussförare och det är ett av skälen till att jag är en finalist, säger Björn Lövdahl , Nettbuss Express.

Bussförar-SM arrangeras av Bussarbetsgivarna inom Transportgruppen, BuA, och tidningarna TRAFIKFORUM och RESFORUM och syftet med tävlingen är att öka fokus samt höja statusen på bussföraryrket då rekryteringsbehovet är mycket stort och branschens krav ständigt ökar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062