23948sdkhjf

Blomberg på Naturhistoriska

9 november firar Göteborgs Naturhistoriska Museeum 100-årsminnet av forskningsluffaren Rolf Blomberg som tog svenska TV-tittarna med till Amazonas för 50 år sedan.
Rolf Blomberg förde med sig djur från tropikerna hem till Sverige och fick en hel generation att drömma om Amazonas och Galapagos på 1950-talet. Missa inte heller en unik möjlighet att kika in bakom kulisserna i våra magasin under dagen.

Museet visar några av de djur som Rolf Blomberg tog med sig till museets samlingar, som blombergpaddan, anacondan, arapaiman med flera. Dessa har sedan dess använts av forskare internationellt, bland annat från USA och Equador, och montagen i museets utställningar har genom åren beskådats av miljoner besökare.

9 november berättar Kennet Lundin om Rolfs Blombergs betydelse för Göteborgs Naturhistoriska Museum, Walter Repo läser ur sin biografi om Rolf Blomberg och mellan kl. 14-15.30 visar vi Torgny Anderbergs film ”Anaconda” från 1954, i svartvitt, som följer en expedition med möten med lokalbefolkning och insamling av djur till Naturhistoriska museet och akvariet i Göteborg.

Missa inte heller att det är Arkivens dag 9 november - Göteborgs Naturhistoriska öppnar upp dörrarna till sina magasin där flera miljoner naturvetenskapliga objekt finns. Två visningar genomförs under dagen som är cirka 30 minuter långa. Personalen har möjlighet att guida två grupper á 15 personer vid varje tillfälle. Ingen föranmälan, först till kvarn gäller!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08