23948sdkhjf

Grönt igen för Förbifart Stockholm

Enheten för planprövning vid Trafikverket i Borlänge har nu fastställt arbetsplanen för projektet Förbifart Stockholm – bygget kan starta sommaren 2014.
Arbetsplanen ger Trafikverket rätt att ta marken inom vägområdet för den nya leden i anspråk. För projektet Förbifart Stockholm, är fastställelsen en avgörande milstolpe. Om någon vill överklaga projektet så måste det ske före 6 december.

– Det är oerhört glädjande att vi kommit såhär långt. Snart kan vi börja handla upp tidiga entreprenader och vi räknar med att komma igång med att etablera byggarbetsplatserna till sommaren 2014 då vi hoppas ha en formell byggstart, säger Johan Brantmark , projektchef för Förbifart Stockholm.

Beslutet att fastställa arbetsplanen kan överklagas fram till den 6 december. Om beslutet inte överklagas vinner arbetsplanen laga kraft vilket innebär att Trafikverket har formellt tillstånd enligt väglagen att bygga vägen. Om beslutet överklagas överlämnas ärendet till regeringen för avgörande.

Arbetet med att ta fram arbetsplanen med miljökonsekvensbeskrivning inleddes 2006. I juni 2012 tillstyrkte Länsstyrelsen arbetsplanen. Därefter har granskningen pågått närmare ett år inom enheten för planprövning som är en särskild enhet i Trafikverket. Ärendet har varit komplext, och planprövning har funnit det nödvändigt att hämta in förtydliganden och kompletteringar för att kunna pröva ärendet och fastställa arbetsplanen.

Arbetsplanen är det dokument som bland annat innehåller detaljerade planritningar över vägens sträckning, vilka markytor som kommer att behövas och vilka fastigheter som berörs. I arbetsplanen beskrivs även vilka extra ytor som kommer att behövas under byggtiden, väganslutningar med mera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062