23948sdkhjf

Gröna resmål tävlar

Tio olika upplevelser tävlar om att bli Sveriges populäraste gröna resmål. SJ:s resenärer och allmänheten får chansen att rösta fram sitt favoritresmål.
Förutom den prestigefyllda titeln ”Sveriges populäraste gröna resmål” kommer SJ att presentera Sveriges hetaste gröna resmål i en unik kommande resguide. Totalt fick SJ över 400 olika tips från hela landet när vi i somras bad våra resenärer att tipsa om sina gröna upplevelsefavoriter. Allt ifrån hotell, restauranger till kanotuthyrning och älgsafari.

SJ:s jury, bestående av miljöexperterna Petra Schagerholm, Svanen, Per Jiborn, Naturens Bästa, Alexander Clemenson, Medveten Konsumtion, Anders Falkirk, Tidningen Kupé, och SJs hållbarhets- och miljöchef Erica Kronhöffer, valde sedan ut de tio bästa förslagen. Ett av dem kommer nu att koras till ”Sveriges populäraste gröna resmål”.

– Jag vågar inte gissa hur det går. SJ:s mål med ”Resenärens Lilla Gröna” är att uppmuntra alla att resa, helst miljövänligt, till de fantastiska upplevelser och verksamheter med miljöinriktning som finns i landet, säger Erica Kronhöffer .

FAKTA/Finalisterna
Havro bed&breakfast i Glommen i HallandKolarbyn, där du kan sova i kolarkojor, i Skinnskatteberg i VästmanlandIslanna, trädhushotell i Falköping i VästergötlandLyddegård, ekologiskt pensionat i Kinna i VästergötlandÖströö fårfarm och köttbod i Tvååker i HallandTantens gröna skafferi i Uppsala i UpplandKretsloppshusets restaurang i Mörsil i JämtlandLilla Bjers restaurang och gårdsbutik utanför Visby på GotlandÄppelfabrikens gårdsbutik och café i Svartsjö i UpplandGourmet Gröns restaurang och konferens i Karlshamn i Blekinge
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063