23948sdkhjf

DHL startar omfattande busstrafik

Deutsche Post DHL ser nya affärsmöjligheter efter avregleringen av den tyska expressbussmarknaden i början av 2013 och startar tillsammans med den stora tyska automobilklubben ADAC expressbussbolaget ADAC Postbus.
Sedan tidigare är Deutsche Bahn och Deutsche Post DHL konkurrenter inom godstransporter och logistik, bland annat eftersom Deutsche Bahn äger DB Schenker. Nu blir alltså Deutsche Post och Deutsche Bahn även konkurrenter på persontrafikmarknaden. Deutsche Bahn bedriver omfattande persontrafik med buss bland annat genom att äga en av Europas större bussoperatörer - Arriva.

Våren 2014 kommer ADAC Postbus att sammanlänka ett 30-tal av de större tyska städerna. Och man har bland annat lagt en stororder hos Scania på 63 expressbussar som ska användas för denna trafik.

Men redan den 1 november i år skedde en mjukstart på fem linjer som sammanlänkar 24 tyska städer. Komfort och säkerhet är i fokus. Och våren 2014 byggs trafiknätet ut. ADAC Postbus ägs till 50 procent vardera av Deutsche Post DHL och ADAC. De tyska konkurrensmyndigheterna har godkänt bolagets verksamhet.

– Vi vill att ADAC Postbus ska bli bussen för Tyskland, säger Jürgen Gerdes , styrelseledamot i brevdivisionen inom Deutsche Post DHL. Vare sig du är student, pensionär, turist eller pendlare – vare sig du är singel eller du har familj, är vår avsikt att finnas tillhands för alla och erbjuda kostnadseffektiva, säkra och bekväma resor.

Peter Meyer , president i ADAC, framhåller att organisationens mål med ADAC Postbus är att främja individuell mobilitet för medborgare och positionera sig själva som ett attraktivt alternativ till tåg, flyg och personbilar.

– Jag är glad över att två starka varumärken som ADAC och Deutsche Post DHL kan ta detta gemensamma steg tillsammans, säger han.

I ett inledningsskede kommer erfarna små och medelstora bussbolag att fungera som trafikutövare för ADAC Postbus. De nya gula bussarna kommer att erbjuda utökad säkerhetsutrustning och högsta möjliga resekomfort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063