23948sdkhjf

Lövdahl vann Bussförar-SM

Björn Lövdahl, Kristianstad, tog hem Bussförar-SM 2013. Henrik Palmqvist, Nacka och Samuel Carlsson, Habo kom på en delad andraplats. Prisutdelningen ägde rum 12 november i Stockholm.
Intresset för årets tävling har varit mycket stort och rekordmånga busschaufförer var med i kampen om den prestigefyllda titeln, Sveriges bästa bussförare som i år gick till Björn Lövdahl. Bussförar-SM samlade över 600 sökande i år vilket är rekord. Efter att 16 finalister tävlat i halkkörning, miljökörning, manöverprov, katastrofövning och ett teoretiskt prov på Gillingebanan stod tre finalister klara. De tre topplaceringarna presenterades i dag under konferensen Bussförare i Fokus på Kungsholmen i Stockholm.

– Det är roligt att se att så många varit med och tävlat i år. Vår förhoppning är att tävlingen ska bidra till att öka intresset för bussföraryrket som är en bransch med stort rekryteringsbehov, säger Peter Jeppsson , vd, Bussarbetsgivarna.

Björn Lövdahl som i år blev Sveriges bästa bussförare levererade ett resultat som var både jämnt och högt i de olika tävlingsmomenten, vilket enligt tävlingsledningen pekade på att han tekniskt, praktiskt och teoretiskt är en mycket kompetent bussförare.

– Oväntad seger, men jag är självklart stolt och glad. Vinsten i Bussförar-SM sporrar mig att fortsätta utvecklas som förare, säger Björn Lövdahl , bussförare på Nettbuss Express AB.

– Innerst inne är jag självklart besviken att jag inte vann, men det har varit roligt att vara med på denna resan. Nu ska jag ladda om för nästa års tävling. säger tvåan Henrik Palmqvist .

– Jag laddar redan nu för nästa år och kommer lägga mig i hårdträning på länsväg 195. Tävlingen har inspirerat mig att göra ännu mer för resenärerna, säger Samuel Carlsson .

Bussförar-SM arrangeras av Bussarbetsgivarna i samarbete med tidningarna Trafikforum och Resforum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078