23948sdkhjf

Sveriges Bussföretag bildat

Svenska Bussbranschens Riksförbund (BR) och Bussarbetsgivarna går från och med den 1 januari 2014 samman till en organisation, Sveriges Bussföretag.
Samgåendet blev i dag 13 november efter att BR fattade sitt slutliga beslut på årsstämman. I den nya organisationen samlas både bransch- och arbetsgivarfrågorna, för att kunna driva bussbranschens intressen med större kraft.

– Nu skapar vi en ny, starkare organisation som företräder medlemmarnas intressen i såväl branschfrågor som arbetsgivarfrågor. Det förenklar kommunikationen med vår omvärld och underlättar för medlemmarna. En sammanslagen, gemensam organisation innebär även en ökad långsiktig stabilitet för bussbranschen, säger Göran Forssén , vd för BR.

– Vi är mycket nöjda med sammangåendet. Tillsammans med BR kommer vi vara bättre rustade för de utmaningar bussbranschen ställs inför. Sveriges Bussföretag kommer också ge bussbranschen en mer kraftfull bas i samtal med politiker, myndigheter och fackliga organisationer, säger Peter Jeppsson , vd för Bussarbetsgivarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078