23948sdkhjf

Keolis kvar på Lidingö

Keolis Sverige behåller kontraktet av busstrafiken på Lidingö och i Stockholms city. Avtalet är värt 12 miljarder kronor och gäller i åtta år med möjlighet till fyra års förlängning.
Genom anbudsvinsten kommer Keolis göra en satsning på en mer miljövänlig bussflotta och arbeta tillsammans med SL för att få fler och nöjdare resenärer.

– Jag känner en stor glädje över beskedet. Att få fortsätt förtroende att bedriva den mest komplexa och prestigefyllda trafiken i hela Sverige är självklart en ära. I upphandlingen har vi nyttjat all den kompetens som finns inom Keolis för att lämna ett konkurrenskraftigt anbud samtidigt som vi har tittat på hur vi kan utveckla resandet och bidra till Stockholms utveckling, säger Magnus Åkerhielm , vd Keolis Sverige.

Keolis kommer investera i 200 nya bussar under 2014/2015. Av dess kommer 70 vara hybrider vilket minskar utsläppen och sänker ljudnivån. Det bidrar till en bättre miljö och minskar bullret vid hållplatser. Samtliga nya bussar har motorer som lever upp till de hårdare miljökraven (Euro 6) och hela bussflottan drivs på förnyelsebart bränsle.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078