23948sdkhjf

Allt fler besöker Stockholm

Under september gjordes 967 000 övernattningar i Stockholms län. Det är en ökning med 32 000 gästnätter, dvs 3,4 procent, i jämförelse med samma månad föregående år.
I Sverige som helhet var antalet gästnätter motsvarande samma månad föregående år. Ökningen i Stockholm beror främst på antalet svenska besökare, som ökade med 6 procent. Antalet internationella gästnätter minskade under samma period med 2 procent. Gästnätter från nordiska besökare ökade med 3 procent medan antalet gästnätter från Europa utanför Norden minskar. Uppgångar noteras för Storbritannien och Italien, medan utvecklingen för till exempel Tyskland, Frankrike, Spanien och Ryssland gick i motsatt riktning.Utomeuropeiska gästnätter minskade med 1 procent jämfört med september i fjol. Den viktiga målgruppen USA ökade dock med 5 procent.

Stockholm fortsätter att vara motorn i Svensk turism med en ökning i antalet gästnätter med 3,4 procent i september. Antalet gästnätter i Sverige som helhet var motsvarande samma månad föregående år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063