23948sdkhjf

Jul på Liseberg

15 november öppnades Jul på Liseberg. På 120 000 kvadratmeter samlas allt som hör julen till: snö, ljus, granar, julkörer, julbord och såklart julklappar.
För att alla skall ha möjlighet att uppleva det vackraste Jul på Liseberg någonsin, håller parken öppet även i mellandagarna. Att Jul på Liseberg ska hålla öppet även efter julafton är ett önskemål som framför allt göteborgarna framfört under flera år. Som en avslutning på jubileumsåret blir denna önskan verklighet för första gången. Den 26–29 december håller Liseberg mellandagsöppet med bland annat skridskoskola och musikfyrverkeri vid Stora Scenen.

Också i år bjuder Jul på Liseberg på en mäng nyheter:
En av de största satsningar i år är området Gammaldags jul. Här flyttas besökarna raskt tillbaka till en miljö, som tagen ur en illustration i Kajsa Kavat eller Madicken. Mitt på torget tronar en 11 meter hög julgran och runt om den har en liten julmarknad vuxit upp. Här säljs karameller i strut, snus i krus, julkransar och specerier. En kör som sjunger julsånger bidrar till stämningen och i fjärran hörs bjällror och klapper från hästhovar.

För första gången firas också jul i Kaninlandet. Då kommer de vita kaninerna från Nordpolen ner till Liseberg för att hälsa på sina gröna kusiner. De gröna kaninerna passar då på att dekorera hela Kaninlandet så mycket som det bara går. Allt de kommer åt packas in i julklappspapper och granarna pyntas tills de nästan välter. Sedan firar kaninerna julafton om och om igen. Alla karuseller och berg- och dalbanor är igång och på Kvarnteatern bjuds det på barnföreställningen Julfest i Bergs bageri.

– Jul på Liseberg är verkligen ett evenemang som vi bygger och utvecklar med hjärtat. Helheten i år är helt magisk och vi är så stolta. Det blir den vackraste julen på Liseberg vi någonsin har kunnat presentera, säger Andreas Andersen , vd för Liseberg AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063