23948sdkhjf

Jättar vann i Skåne

Nu står det klart att Skånetrafiken valt Nobina, Veolia och Nettbuss i fyra av sina stora upphandlingar som alla löper över många år. Ingen mindre aktör vann trafik.
Skånetrafiken har genomfört upphandling av trafikuppdrag för följande områden: Hässleholm stad- och regionbusstrafik, Österlen och Tomelilla regionbusstrafik, Landskrona stadbusstrafik och Nordväst regionbusstrafik. Trafikstart sker under 2014 och avtalen löper på 8 till 10 år. Tilldelningsbeslut för upphandlingen sändes ut den 13 november 2013 och följande trafikföretag har tilldelats avtalen och samtidigt fått förnyat förtroende enligt punktlistan nedan:

Trafikuppdrag Österlen Tomelilla – Veolia Transport Sverige ABTrafikuppdrag Hässleholm stad och region – Nettbuss ABTrafikuppdrag Landskrona stad – Nobina Sverige AB Trafikuppdrag Nordväst 2014 – Nobina Sverige AB
– Vi är nöjda med resultatet. Det var god konkurrens och de fyra uppdagen hade i snitt tre anbud och totalt kom det in 12 anbud. De nya trafikavtalen innebär bland annat nya bussar med fossilfritt drivmedel. De nya incitamentsavtalen innebär också att vi får engagerade trafikföretag att samarbeta med i framtiden, säger Ewa Rosén , upphandlingschef på Skånetrafiken.

Samtliga avtal bygger på resandeincitament och trafikföretagen ansvarar för detalj planering av tidtabellen och lokal marknadsföring framöver. Kostnadsökning för trafiken är i genomsnitt drygt nio procent.

FAKTA/Kort beskrivning av uppdragen
Trafikuppdrag Hässleholm stad och region omfattar stadsbusstrafik i Hässleholms stad och regionbusslinje 532 Hässleholm–Markaryd. Trafikuppdraget består av sju bussar för stadstrafik och en buss för regiontrafik och samtliga drivs med gas. Trafikstart sker i december 2014 och avtalstiden är 8 år.
Trafikuppdrag Österlen Tomelilla omfattar regiontrafik i delar av Kristianstads, Tomelilla, Simrishamns och Ystads kommuner. Avtalet består av åtta regionbusslinjer samt SkåneExpressen 3 och 4. Trafikuppdraget består av åtta regionbussar och tio SkåneExpressbussar. Från trafikstart blir det helt nya bussar som drivs med fossilfritt drivmedel, sk. RME. Trafikstart sker i december 2014 och avtalstiden är 8 år med option om 2 års förlängning.
Trafikuppdrag Landskrona stad omfattar stadstrafik inom Landskrona Stad och består av 5 linjer Trafikuppdraget består av 16 bussar för stadstrafik, varav fem är trådbussar. Drivmedel gas och el. Trafikstart ske i augusti 2014 och avtalstiden är 10 år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094