23948sdkhjf

Midvinterfest i Bohuslän

69 slöjdare från hela länet ställer ut och säljer sina välgjorda produkter under årets Midvinterfest på Bohusläns museum i Uddevalla – 23 november har utställningen vernissage.
På utställningen Midvinterfest kan besökaren köpa personliga julklappar som ger glädje under lång tid, lovar arrangörerna. Midvinterfest är en årlig utställning med ett brett utbud av lokalt tillverkad slöjd och konsthantverk där allt är gjort för hand. Dessutom är allt till salu och kan köpas direkt, precis som i en butik. Det gör att utställningen förändras under tiden den pågår, allteftersom föremål säljs och nya kommer till. I år är det rekord med hela 69 utställare från Västra Götaland som visar sina alster.

Årets tema - ett skepp kommer lastat...
I år blir det Midvinterfest i gammaldags hamnmiljö. Stora delar av Västra Götaland är genomdraget av vattenvägar med bryggor och hamnar. Och ute vid kusten öppnar sig vattenvägarna mot hela världen. I hamnen låg fartyg med master och rår, segel, vant och stag. Folk lastade och lossade, lådor och säckar med främmande och spännande innehåll lyftes över relingen, bars över landgången. Men också mer lokala varor bytte ägare på kajerna och hamnens torgplatser. Samtidigt fylldes hamnen av kära återseenden och salta tårar - då sjömännen antingen kom hem eller reste iväg. Det är den här känslan vill vi fånga i årets utställning och mycket av slöjden har hämtat inspiration ur detta.

Vernissage
Midvinterfesten öppnas av Ann-Marie Brockman, utställningsantikvarie på Bohusläns museum. Lars Bohlin, som är en av de medverkande slöjdarna, berättar om sina sjömansarbeten.

Tid: lördagen den 23 november kl 12
Plats: Bävehallen på Bohusläns museum, Uddevalla
Utställningen visas till och med 6 januari 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078